Тази история започва  през 1890 г.  когато германската компания за

...
Тази история започва  през 1890 г.  когато германската компания за
Коментари Харесай

Неизвестно за известните: Малката синя кутйка с крема на Оскар Тропловиц тръгва към пазарните върхове с цена 100 млрд. марки

Тази история стартира  през 1890 година  когато немската компания за дерматологични артикули Beiersdorf е купена от предприемчивия 27-годишен фармацевт Оскар Тропловиц. Той е роден в семейство на процъфтяващ немски проектант. Като дете момчето е привлечено от изкуството, само че родителите не му разрешават да стане художник. Всъщност това може би е било и за положително, тъй като през годините се ражда познатата на целия свят марка Nivea. След довеждане докрай на гимназия Тропловиц работи 3 година като възпитаник на аптекар и може би поради това избира пътя на чичо си и става фармацевт.

РЕШАВАЩАТА СДЕЛКА

През 1890 година Оскар реалокира се в Хамбург, дами се за своя братовчедка, получава работа като помощник-фармацевт, само че геният и упоритостите му не му разрешават да остане дълго време настрана от хода на бизнес - събитията. Така един ден до момента в който преглежда брой на Pharmazeutische Zeitung /Фармацевтичен вестник/, Тропловиц попада на публикация за продажба на фармацевтична компания, чийто притежател е Карл Пол Байерсдорф. Появилата се през 1882 година компания, досега на появяването на Оскар, не носи кой знае каква облага на притежателя си. Вероятно затова Байерсдорф елементарно се съгласява да продаде своето дружество – фабрика, в която работят 11 души, склад  с опаковани и забравени артикули, както и всички права върху патентованите истински артикули. И всичко това за 70 000 немски марки. Сделката е подписана на 1 октомври 1890 година и от този показателен ден компанията Beiersdorf стартира своя път по стълбата на огромната популярност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР